La FederacióCameres ADF ADF Les Gavarres, que agrupa les ADF de les comarques del Baix Empordà i Gironès, ha instal·lat una nova càmera per vigilancia de possibles columnes de fum i d'incendis forestals a Sant Gregori.

La iniciativa és promoguda des de l'Ajuntament de Sant Gregori i l'ADF Muntanyes del Llémena, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Gironès.

La càmera que ja està en funcionament; disposa d'una rotació de 360º i una òptica de 24x que li permet un rang de treball efectiu de 5 a 10 km. Aquestes característiques tècniques permeten captar gran part del municipi de Sant Gregori, de la Vall de Llémena i de la comarca del Gironès, zones amb gran massa forestal i amb potencial risc d'incendi forestal.
Les tasques de control i vigilància es portaran a terme des dels controls de Bombers i la Federació ADF Les Gavarres. 

Actualment la Federació d'ADF Gavarres ja gestiona tres càmeres més a altres indrets del Baix Empordà i es preveu que per aquest estiu es disposi de dues més en funcionament. El projecte de desplegar càmeres de vigilància d'incendis forestals al territori, és una iniciativa de les ADF amb el suport de Bombers de la Generalitat, que compta amb la col·laboració de les empresa Telecta especialista en sistemes de Seguretat, i Anxanet (Grup Megatró) operadora de comunicacions.

VILPIN

Sirenas 112

  • Perill IF
  • icon Pla Alfa
  • Radar

#adfcat